Őshonos fajták tenyésztését segítik

Hírösszefoglaló
2011. 08. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őshonos és veszélyeztetett állatokat tenyésztő új gazdák támogatását teszi lehetővé az a Vidékfejlesztési Minisztériumtól (VM) származó rendeletmódosítás, amely a mai napon lép hatályba. A tárca a távirati irodához eljuttatott közleményében arra emlékeztetett: az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból segítik az őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták tenyésztését. Ennek rendje eddig nem tette lehetővé, hogy azok a gazdák is kapjanak segítséget, akik 2010 után kezdtek őshonos állatok tartásával foglalkozni.
A VM rendeletmódosítása azt célozza, hogy ezentúl évente lehessen kérelmet benyújtani a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz (MVH). Így például az, akinek tavaly január 1-jén még nem volt a rendelet előírásai szerint tartott állata, jogosulttá válik a támogatási kérelem benyújtására. A tárca ismertetése alapján az érdekelt gazdák az idén január 1-jétől kezdődő támogatási időszakra vonatkozóan 2011. szeptember 1. és 30. között formanyomtatványon, írott formában adhatják be kérelmeiket az MVH-nak a támogatásra jogosult lakóhelye vagy székhelye szerint illetékes megyei kirendeltségéhez.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.