Pedofil vád Charles Fejtő ellen

Pedofília, kiskorúakkal való kereskedelem és okirat-hamisítás gyanújával folytat eljárást a román nyomozó hatóság a francia állampolgárságú Charles Fejtő ellen. Fejtő Ferenc történész fiát azzal vádolják, hogy megvásárolt és szexuális játékszernek használt egy kiskorú roma lányt. Az érintett tagadja a vádakat.

2011. 08. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bűnvádi eljárást folytat a nagyváradi ügyészség szervezett bűnözés és terrorizmusellenes főosztálya (DIICOT) egy francia állampolgárságú férfi ellen, aki hamis papírokkal megpróbált kicsempészni Romániából egy kiskorú lányt. A bihari megyeszékhelyen szerkesztett, Bihoreanul című hetilap tegnapi közlése szerint a terhelt nem más, mint Charles Fejtő, a 2008-ban meghalt Fejtő Ferenc francia–magyar történész, baloldali publicista, tiszteletbeli Népszava-főszerkesztő fia. A román nyomozó hatóság azzal gyanúsítja a férfit, hogy 60 ezer euróért megvásárolt egy 14 éves roma lányt egy nagyszalontai asszonytól, majd a kiskorút szexuálisan kizsákmányolta. Charles Fejtő az idén januárban került az ügyészség látószögébe, amikor a nagyszalontai román–magyar határátkelő munkatársai feljelentést tettek ellene, hogy hamis iratokkal próbálta kicsempészni a lányt Romániából. A kihallgatáson a 66 éves férfi azt állította, hogy őt nemes szándékok vezérelték, és humanitárius okokból akarta külföldre menekíteni a gyermeket. A nyomozók viszont megállapították, hogy Fejtő tavaly novemberben Párizsban vásárolta meg a lányt annak anyjától, Kozma Ildikótól, aki családjával együtt koldulásból élt a francia fővárosban. A gyanúsított először 20 ezer eurót fizetett a kiskorúért, aki azonban anyja tanácsára megszökött, mire Fejtő elutazott utána a hajdúvárosba, ahol további negyvenezer eurót adott a Kozma családnak. Az időközben állami gondozásba helyezett lány elárulta a rendőröknek, hogy a férfi bántalmazta, szexuális kapcsolatot létesített vele, sőt többször arra kényszerítette, hogy orgiákon vegyen részt a barátaival; egy alkalommal Fejtő arab barátja egy szállodai szobában szexuális perverziókra kényszerítette. A francia állampolgárságú férfi ellen pedofília, gyermekkereskedelem és okirat-hamisítás alapos gyanújával folyik bűnvádi eljárás, ugyanakkor a román hatóságok megtiltották neki, hogy a nyomozás ideje alatt elhagyja Romániát. Charles Fejtő egyébként azzal is védekezett, hogy az ENSZ égisze alatt működő ASPECA gyermekvédelmi szervezet alapítójaként mindig is a gyermekek pártolója volt. Csakhogy 2003-ban már volt egy, a mostanihoz hasonló ügye, ami miatt a francia igazságszolgáltatás két év felfüggesztett börtönre ítélte, mert szexuálisan zaklatott egy 15 éves kambodzsai lányt. Fejtő ugyanis szervezetén keresztül háborús árvákat menekített ki Kambodzsából. Az ügy után menesztették az ASPECA éléről a férfit, aki beismerte, hogy természetellenes vonzalmat táplált a kiskorú iránt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.