Példás volt a közös munka Képíró-ügyben

Hírösszefoglaló
2011. 08. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon korrekt volt a magyar hatóságok magatartása, és semmi sem nehezítette az együttműködést – nyilatkozta Vladimir Vukcsevics szerb különleges ügyész a Képíró-üggyel kapcsolatban a Magyar Hírlapnak. Ezzel együtt az ügyészt, mint mondta, meglepte a magyar bíróság felmentő ítélete, mivel arra számítottak, a vádlottat elmarasztalják. Állítása szerint az általuk összegyűjtött anyagok közt voltak olyanok, amelyek alapján bizonyítható, hogy Képíró Sándor egykori csendőr százados részt vett a véres razziában. Arra a kérdésre, hogy szerinte vannak-e még feltáratlan bizonyítékok, úgy reagált: a vádlott ellen elegendő bizonyítékot sikerült összegyűjteni.
Vukcsevics úgy tudja, nincs több, a II. világháború kapcsán háborús bűnökkel gyanúsított vagy megvádolt személy, aki ellen Szerbiában eljárás folyik. Mint ismert, Képíró Sándort a magyar bíróság első fokon felmentette az 1942 januári újvidéki kivégzésekben való részvétel vádja alól. Az ügyészség fellebbezést nyújt be az ítélet ellen.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.