PÓTSZÉK

Pethő Tibor
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A gyermekkirály
Városháza-udvar, Szentendre. Író-rendező: Pozsgai Zsolt. Bemutató: augusztus 5.
Magyarország, 1068. A tizenkét éves Salamon király, akit német segítséggel ültettek a trónra, találkozóra hívja rokonát, a fiatal Géza herceget, aki szintén igényt tart a koronára, és ennek erővel érvényt is akar szerezni. A gyermekkirály megpróbálkozik a békével és a kiegyezéssel, míg körülöttük mindenkinek érdeke a belső hatalmi harc fenntartása.

Az imposztor
Gyulai Várszínház. Író: Spiró György. Rendező: Árkosi Árpád. Bemutató: augusztus 5.
Spiró a legenda szerint a főszerepet játszó Major kedvéért írta át az Ikszeket drámává. A darab főhőse, Boguslawski, „a lengyel színház atyja” megfáradt, eladósodott öregember, csupán üzleti vállalkozásnak tekinti a vendégjátékot. A Tartuffe próbáján azonban feltámad benne az igazi Boguslawski.

Haidau
Budapest Tánciskola. Bemutató: augusztus 10.
A haidau a Kárpát-medencei eszközös (bot, kasza, kard, seprű), küzdő jellegű táncok, fegyvertáncok (pl. botolók: cigánybotoló, pásztorbotoló) egyik fajtája. A Budapest Tánciskola növendékeinek házi feladatából végül előadás lett.

Teljes gőzzel Kelet-Európa Vurstli!
Kelet-Európa Vurstli. Rendező: Pál Kálmán. Bemutató: augusztus 10.
Kelet-Európa a hatvanas években néhány mutatványossal. Láthatóvá válik a világ legkisebb óriáskereke, jövendőt mond a hajdani éhező fakír, felbukkan sokak régi kedvence, Lóri néni, lesz vattacukor és éjszakai malomjáték, céllövölde, zsákbanfutás és lepényevés. Valamint mutatványosok, artisták, kis és nagy emberek, rendőrök, vámosok, besúgók, kocsmárosok, trafikosok, intrikusok és még sokan mások…

Underwater Mirage
Sziget – KaleidoAct. Bemutató: augusztus 10.
Óriás kaleidoszkópban játszódó, tárgy- és mozgásszínházi produkció. Az optikai illúziót, az Op Artot, a formatervezést és az előadó-művészetet ötvözi a francia nyelvű előadás.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.