Rátörtek a vállalkozóra

Három, kommandósnak öltözött férfi rabolta ki egy balatonfüredi étterem vezetőjét kedden hajnalban. A tettesek megbilincselték a férfit, majd miután megszerezték a pénzét, eltűntek.

2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrségi akciót színlelve, kommandósnak öltözött fegyveresek raboltak ki egy balatonfüredi vállalkozót még kedden hajnalban, áldozatuk házából a tettesek több mint egymillió forintot vittek el – tájékoztatta lapunkat Futtató Norbert, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese. Elmondta: a Balaton étterem vezetője késő éjszaka érkezett haza, a három fekete nadrágba öltözött, csuklyát viselő, fegyverrel, gumibottal felfegyverkezett bűnöző már várt rá. A kertben megbilincselték az 54 éves férfit, majd bevitték a házba. Közölték vele, hogy rendőrségi akcióról van szó, egy bűncselekmény miatt akarják meghallgatni, és házkutatást tartanak nála. Felszólították, hogy adja elő az összes készpénzét, a férfi engedelmeskedett, miközben a támadók úgy tettek, mintha átkutatnák a házát.
A vállalkozó felesége és gyermeke is otthon volt, tudták, hogy mi történik, de az álrendőrök nem bántották őket. A tettesek fellépésükkel, ruhájukkal, viselkedésükkel megtévesztették a férfit, aki abban a tudatban volt, hogy valóban rendőrségi akcióba csöppent. Miután megszerezték a pénzt, a rablók saját autójába ültették a vállalkozót, és közölték vele, hogy a veszprémi kapitányságra viszik, mert az eljárást ott folytatják le. Két-háromszáz méter megtétele után azonban ráparancsoltak, hogy állítsa meg az autóját. Ők kiszálltak, mondván, kollégáik jönnek érte, kint várják meg őket, egy idő után azonban eltűntek. A vállalkozó egy darabig várt, majd amikor jó néhány perc múlva sem érkeztek a rendőrök, hazament, majd látván, hogy ott sem keresik, riasztotta a rendőrséget
A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság fegyveres rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.