Röviden

MTI
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jelentős Fidesz-előny
A teljes népességben a Fidesz 2 százalékponttal, az MSZP és a Jobbik 1-1 százalékponttal növelte támogatói körét, míg a szavazókorú lakosság egyharmada egyik pártot sem támogatná – közölte a Medián júliusi kutatásai alapján. A választani tudó biztos szavazók körében a Fidesz 51, az MSZP 25,
a Jobbik 15, az LMP 6 százalékon áll. A politikusok népszerűségi listáját Orbán Viktor vezeti, az első tízben kormánypártiak vannak, a legnépszerűbb ellenzéki politikus az LMP-s Schiffer András. (HVG)

Özönlenek a pályázatok
Az Új Széchenyi-tervben az új támogatási konstrukciók március elsejei megnyitását követően 6200 pályázatot nyújtottak be, ebből csaknem 4500-at a kis- és középvállalkozói szektorból – tette közzé a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium. Az összesítés szerint a pályázatok támogatási igénye meghaladja a 744 milliárd forintot. (MTI)

Magyar diplomata képviseli az uniót
Huszonöt új uniós delegációvezető kinevezését jelentette be Catherine Ashton, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikai főképviselője Brüsszelben, s a diplomaták között egy magyar nagykövet is van. A Magyarország által delegált Zanathyné Martin Györgyi Margit Bécsben fogja képviselni az Európai Uniót. Ashton a nemek közötti arány helyreállítása érdekében felszólította a női diplomatákat, hogy többen jelentkezzenek külszolgálatra. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.