Röviden

MTI
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fizet a Chievo
Nyolcvanezer eurót (22 millió forint) köteles fizetni a Chievo futballklub, miután bebizonyosodott érintettsége a júniusban kirobbant olasz labdarúgó-bundabotrányban. A veronai egyesület tegnap állapodott meg a szövetség fegyelmi bizottságával a büntetés mértékéről. (MTI)

Új otthonban
Meredeken emelkedett a bérleteladások száma a Juventusnál: a torinói labdarúgócsapat hazai mérkőzéseire a tavalyihoz képest 56 százalékkal többen váltottak egész idényre szóló belépőt. A jelentős növekedés hátterében elsősorban az állhat, hogy a Zebrák új stadionban szerepelnek majd. A klub 23 ezer bérletet értékesített a 41 ezer férőhelyes arénába, amelyet szeptember 8-án avatnak fel. (MTI)

Japán jutalom
Az állami kitüntetés mellett busás pénzjutalomban is részesülnek a japán női labdarúgó-
válogatott tagjai, akik hatalmas meglepetésre megnyerték júliusban a németországi világbajnokságot. Az eredetileg ígért másfél millió helyett minden játékos 6,5 millió jennel (16 millió forint) gazdagodik, míg Szaszaki Norio szakvezető négymilliót (tízmillió forint) kap. (MTI)

Népes csapat
Tizenhat sportágban 103 magyar sportoló vesz részt az idei, 26. nyári Universiadén, amelyet augusztus 12. és 23. között rendeznek meg a kínai Sencsenben; ilyen népes magyar küldöttség még sosem szerepelt tengerentúlon rendezett Universiadén. Az egyetemi és főiskolai sportolók világméretű seregszemléjén 24 sportágban összesen több mint 7000 versenyző méri össze tudását. (MTI)

Arn kiesett
Arn Gréta két sima szettben 6:0, 6:2-re kikapott a 12. helyen kiemelt – az idén Wimbledonban elődöntős – német Sabine Lisickitől magyar idő szerint szerdára virradóra a 721 ezer dollár összdíjazású carlsbadi női keménypályás tenisztorna első fordulójában. A 32 éves, a világranglistán jelenleg 71. magyar játékos és a 25. helyen álló riválisa korábban egyszer találkozott, a 2008-as Indian Wells-i versenyen a 11 esztendővel idősebb Arn nyert. (MTI)

Rudas dedikál
Rudas Ferenc, a Ferencváros kilencvenedik évét betöltött, hajdani klasszis labdarúgója és csapatkapitánya a nagy érdeklődés miatt másodszor dedikálja a róla szóló életrajzi könyvet ma 13 és 15 óra között az FTC Albert-stadionban található shopjában. A Nyolc évtized a magyar futballban című mű a helyszínen 900 forintért meg is vásárolható. A kötetet Szále László jegyzi. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.