Röviden

MN
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fordulórajt
Ma 18 órakor a ZTE–Budapest Honvéd mérkőzéssel rajtol a magyar labdarúgó NB I 4. fordulója. A hazaiak első pontjukat, pontjaikat szeretnék megszerezni, a vendégek viszont már hatpontosak. Szombaton négy, vasárnap három további találkozót rendeznek. (MN)

Lányok sikerei
Aranyérmet nyert Földházi Zsófia egyéniben, illetve Zics Adriennel és Józan Beátával csapatban az ifjúsági korú öttusázók székesfehérvári Európa-bajnokságán. A fiúk mezőnyében sem egyéniben, sem csapatban nem állhatott magyar a dobogóra. (MTI)

Orosz aranyak
Miután a medencés, hódmezővásárhelyi részben a magyar csapat két aranyérmet, egy ezüstöt és négy bronzérmet szerzett, tegnaptól nyílt vízen folytatódott a 16. uszonyos- és búvárúszó-világbajnokság. A szegedi Maty-éren az orosz csapat nyerte a férfi és a női 4x3000 m-es uszonyos váltót is. (MTI)

Barca-verés
Súlyos, 4-1-es vereséget szenvedett a labdarúgó Bajnokok Ligája-győztes és spanyol címvédő FC Barcelona a mexikói Chivastól az egyesült államokbeli barátságos mérkőzésen. A Miamiban rendezett szerdai meccsen a katalánoktól három alapember, Lionel Messi, Carles Puyol és a kapus Víctor Valdés hiányzott. A guadalajarai együttes diadalát 70 ezren látták a Sun Life Stadiumban. (MTI)

Japán tragédia
Két nappal azután, hogy összeesett a pályán, a kórházban elhunyt Macuda Naoki korábbi válogatott japán labdarúgó. A 34 éves hátvéd kedden a harmadosztályú Matsumoto Yamaga edzésén veszítette el az eszméletét, az orvosok szerint hőgutát, majd szívrohamot kapott. Azóta az intenzív osztályon ápolták, ám állapota válságos maradt, s helyi idő szerint csütörtökön kora délután életét vesztette. Macuda 40-szer lépett pályára a nemzeti csapatban, szerepelt a 2002-es világbajnokságon is. (MTI)

Újra FourFourTwo
A sokak által kevésbé ismert játékosügynöki munkába nyújt bepillantást a ma megjelenő FourFourTwo magazin Nagy ügynöklistája. Izgalmas kérdésekre még izgalmasabb választ adott a lap munkatársának Declan Hill, az utóbbi idők bestsellere, a Bunda című könyv szerzője. Manchester United-drukkerek, figyelem: Roney és Hernández mondja el, miért jó a Vörös Ördögöknél futballozni. Veszprémi Linda újabb nyomozása során egy 1968-as, 14:0-ra végződött futballmeccs utóéletét derítette fel. A Visszajátszás rovatban az Inter egykori magyar klasszisa, Nyers István kalandos élettörténetével ismerkedhet meg a FourFourTwo-olvasó. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.