Röviden

MTI
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Barroso felszólítása
Brüsszel. Az átmeneti európai finanszírozási alap, az Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) reformjára – beleértve hitelkeretének növelését – szólított fel tegnap José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben, elismerve, „a válság már nem csak az eurózóna perifériáját érinti”. Barroso az Európai Unió Tanácsának tagjaihoz címzett levelében „az EFSF minden elemének újraértékelését” sürgette, hogy az alap képes legyen gátat szabni a válság tovaterjedésének az Olaszországhoz és Spanyolországhoz hasonló gazdaságokra. (MTI)

Olasz harc a hitelminősítőkkel
Róma. Olaszország a jog eszközeivel veszi fel a harcot a hitelminősítőkkel: fogyasztóvédő csoportok panasza alapján ügyészek indítottak vizsgálatot a világ két vezető hitelminősítője, a Moody’s és a Standard and Poor’s ellen, azzal a váddal, hogy a cégek „abnormális” turbulenciát okoztak az olasz részvénypiacokon. A két hitelminősítő milánói irodáiban az ügyészség iratokat foglalt le, és felkérték a Consob piacfelügyeletet, hogy szolgáltasson dokumentumokat a két cég olaszországi bejegyzésével kapcsolatban. (MTI)

Szlovák ítélet
Pozsony. Huszonöt év szabadságvesztésre ítélte a bazini Különleges Büntetőbíróság K. Istvánt, aki tavaly meggyilkolta Basternák László szlovákiai magyar politikust, Ógyalla főellenőrét és volt polgármesterét. Az elítélt fellebbezett. (MTI)

Tusk feloszlatta a különleges ezredet
Varsó. Lengyelországban feloszlatják az állami vezetők repülőgépes utazásait szervező, a légierő kötelékébe tartozó 36. különleges ezredet, és 13 tisztet, köztük 3 tábornokot elbocsátanak a hadsereg kötelékéből – jelentette be tegnap Donald Tusk lengyel miniszterelnök és Tomasz Siemoniak nemzetvédelmi miniszter. Ezután a legfontosabb állami méltóságok gyakrabban fogják igénybe venni utazásaikhoz a menetrend szerinti polgári légi járatokat. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.