Röviden

MTI
2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Építészeti workshop a várfalak között
Egyhetes nemzetközi építészeti workshop kezdődik ma a révkomáromi várban. A főként szlovákiai magyar szakembereket tömörítő Fiatal Építészek Fórumának szervezésében megvalósuló akció célja, hogy az erőd hasznosításával kapcsolatos tervek szülessenek. (MTI)

Új kitüntetés magyar múzsáknak
Először adták át a Gyémánt László festőművész februárban elhunyt feleségéről elnevezett és művészhitvesnek szánt Krisztina-díjat; az első kitüntetett Geisler Edit, Fehér László Kossuth-díjas festőművész felesége. (MTI)

Fazekastalálkozó Bodonyban
Hagyományteremtő szándékkal hívták életre a mától Bodonyban zajló I. Kárpát-medencei fazekastalálkozót. A rendezvény célja a főzésre alkalmas fazekasedények bemutatása és népszerűsítése. A kétnapos program részeként a meghívott fazekasok főznek is a közönségnek. (L. Cs.)

Meghalt Varga Katalin
Meghalt Varga Katalin költő, író, a Gőgös Gúnár Gedeon, a Mosó Masa mosodája, a Barátom, Bonca és számos más gyermek- és ifjúsági könyv szerzője. A kétszeres József Attila-díjas írót 83 éves korában, hosszas betegség és egy súlyos baleset után csütörtök délután érte a halál. Temetéséről később intézkednek. Varga Katalin főleg gyermek- és ifjúsági könyveivel lett népszerű, de verseskötetei, regényei is megjelentek. Műveit számos nyelvre lefordították, több regényéből film is született. Legnépszerűbb könyve, a Gőgös Gúnár Gedeon 1962-ben jelent meg, azóta több mint 2,5 millió példányban kelt el. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.