Röviden

MN
2011. 08. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Segítségre szorul a jelzálogvásárló
Ismét több milliárd dolláros állami segítségre szorul az amerikai Fannie Mae a második negyedéves vesztesége miatt. A kormány szponzorálta társaság felvásárolja a jelzálog-követeléseket a bankoktól, majd jelzáloghitellel fedezett értékpapírokat bocsátson ki. Így több mint 104 milliárd dollárra nőtt a Fannie Mae-be áramló pénztömeg. (MTI)

Behajtók az ElectroWorldnél
Egy behajtócég munkatársai szállták meg az ElectroWorld budai Allee bevásárlóközpontban található áruházát – értesült a Privatkopo.hu. Az őrző-védők mintegy 180 milliós követelés behajtása érdekében jelentek meg a cég központjában. Állítólag az adósságot az Allee bevásárlóközpont üzemeltetőjével szemben halmozta fel a csőd szélére sodródott társaság. (MN)

Elcoteq: nem jön a befektető
A héten mintegy kétszáz dolgozó már megkapta az értesítést a felmondásról az Elcoteq pécsi üzemében. A Stop.hu megtudta: nem hozott szerződéskötést az Elcoteqben az amerikai Platinum Equity által végzett átvilágítás. A befektető, amelytől a finn cég megmentését várták, mégsem
vesz részvényeket. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.