Röviden

MTI
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erős republikánusok
Megőrizték többségüket a wisconsini szenátusban a helyi republikánusok, miután csak kettőt veszítettek el abból a hat mandátumukból, amelyek sorsáról kedden visszahívási választást tartottak. A republikánusok
által kormányzott Wisconsin államban takarékossági megfontolásokra hivatkozva ta-
vasszal korlátozták a közalkalmazotti szakszervezeteknek a kollektív béralkuhoz való jogát. Az amerikai média szerint a választások eredménye hatással lesz a 2012-es elnökválasztás kimenetelére. (MTI)

Vezetéket árul az olasz vasút
Eladná elektromos vezetékhálózatát az olasz vasút: a 14 ezer kilométer hosszú, a sínekkel párhuzamosan futó vezetékrendszer értékesítéséből 500 millió eurót remélnek. A vasút a BNP Paribast bízta meg a megfelelő vevő felkutatásával. Az üzlet után máris érdeklődik a Terna hálózatüzemeltető, az olasz Enel leánycége és két francia csoport: az Axa Private Equity, valamint az Antin. (MTI)

Montenegró helye
A német külügyminiszter szerint Montenegrónak és a többi nyugat-balkáni országnak is helye van az EU-ban. Guido Westerwelle ezt azon a sajtóértekezleten jelentette ki, amelyet Milan Rocsen külügyminiszterrel tartott Podgoricában. Hangsúlyozta, az integráció felé vezető úton Montenegró számíthat Berlin támogatására, de Podgoricának összpontosítania kell a reformok végrehajtására. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.