Röviden

MN
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örökre eltiltották a bírói hármast
Hat bírót, köztük három magyart örökre eltiltott minden futballal kapcsolatos tevékenységtől a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága. Lengyel Kolos, Selmeczi Krisztián és Csák János engedély nélkül működött közre február 9-én az észt–bolgár felkészülési mérkőzésen, a törökországi Antalyában. A bundagyanús találkozó 2-2-es döntetlennel zárult, és valamennyi gól 11-esből született. A bírók a Budapest-bajnokságban és az NB III-ban vezettek mérkőzéseket, azaz nem lettek volna jogosultak A-válogatott meccsen közreműködni. Június 29-én a bundabotrány magyarországi vonatkozásában mások mellett Lengyelt, Selmeczit és Csákot is őrizetbe vették. Utóbbi kettő előzetes letartóztatását október 30-ig meghosszabbították, Lengyellel szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el. (MTI)

Lemaradtak az olimpiáról
A belgrádi sportlövő Európa-bajnokságon legjobb magyarként Pálinkás Lajos 10. lett a férfi gyorstüzelő pisztolyosok versenyében, ám ez sem volt elég az olimpiai kvótaszerzéshez Pálinkás 575 körrel zárta az alapversenyt, s legalább 580-at kellett volna elérnie a hatos döntőbe jutáshoz. Mivel ez az egyetlen szám, amelyben az Eb volt az utolsó kvótaszerző viadal a kontinens sportolói számára, biztossá vált, hogy gyorstüzelő pisztolyban nem lesz magyar induló a jövő évi londoni játékokon. (MTI)

Ír erősítés
A Gera Zoltánt is foglalkoztató West Bromwich Albion labdarúgócsapata leigazolta Shane Longot, az ír válogatott csatárát. Az angol másodosztályú Readingtől érkezett 24 éves támadó az ír együttesben 21 találkozón 6 gólt szerzett, a Readingben pedig az előző szezonban 51 mérkőzésen 25-ször volt eredményes. (MTI)

Zagornij nem indul
Kalapácsvetésben Pars Krisztiánnak egy riválissal kevesebbel kell számolnia az augusztus 27-én kezdődő tegui atlétikai vb-n, és a világranglista alapján éppen a legnagyobb vetélytársa hagyja ki az év legfontosabb megméretését: a világ idei legjobbjával rendelkező Alekszej Zagornij (képünkön) hátsérülése miatt nem indulhat. A két évvel ezelőtt Berlinben éppen Pars előtt vb-bronzérmes orosz versenyző 81,73 méterrel vezeti az idei ranglistát az eddig 80,63-ig jutott a szombathelyi dobó előtt. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.