Röviden

Csibra Tibor
2011. 08. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadság
Londoni emberi jogi aktivisták egy fegyveres bűnöző lelövése feletti jogos felháborodásukban fosztogattak, gyújtogattak, békés polgárokat raboltak ki, öltek meg. Nagy ereje van a liberális szolidaritásnak.

Meghalt az elgázolt romániai gyermek
A kórházban belehalt sérüléseibe az a román állampolgárságú gyermek, akit bodzaszedés közben elsodort egy autó kedden az 54-es főúton Nemesnádudvar és Érsekhalma között – tájékoztatott a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság. A tízéves fiú a családjával együtt szedte a növényt, amikor a tragédia történt. (MTI)

Emberi koponyát fogott egy horgász
Emberi koponya akadt a horgára kedd este egy babócsai férfinak a Somogy megyei Rinya-patak Dráva közeli szakaszán. A horgász ijedtében visszadobta a különös zsákmányt, majd tegnap a helyi rendőrőrsön jelentette az esetet. A kaposvári Kötél Egyesület búvárai tegnap délelőtt megkezdték a kutatást a patak horgászok részére kijelölt vízterületén. (G. J. A.)

BKV-busz gyulladt ki a Normafánál
Budapesten kigyulladt egy 21A jelzésű autóbusz tegnap reggel a Normafánál – mondta a BKV fődiszpécsere. A buszon nem tartózkodtak utasok. A tűz a jármű motorterében keletkezett a kipufogónál, a buszvezető a tűzoltók kiérkezéséig egy kollégájával eloltotta. Az esetet vizsgálják. (MTI)

Napkitörést észleltek
Utoljára 2006-ban regisztráltak olyan erős napkitörést, mint amilyet kedden észleltek csillagászok. Mivel a jelenség a Nap „túloldalán” történt, alig gyakorolt hatást a műholdakra és a földi kommunikációra. Joe Kunches, a coloradói űridőjárás-előrejelzési központ tudósa szerint egyedül Ázsiában észleltek kis ideig tartó zavarokat a rövidhullámú rádió-összeköttetésben. (MTI)

Garázdaság a szigeten
Garázdaság miatt eljárást indított tegnap este a BRFK két ukrán állampolgár, egy férfi és egy nő ellen a Sziget Fesztiválon, az ittas pár azután keveredett vitába a biztonsági szolgálattal, hogy nem volt belépőjük, és nem is voltak hajlandók venni. Az őrök elvezették őket a bejárattól, de hamarosan visszatértek, és a rendezőkre támadtak. A történteknek a rendőrség vetett véget, a nő ittassága miatt kórházba került. (Cs. T.)

Késelt a hajléktalan
Szúrt és vágott sérülésekkel, súlyos állapotban szállítottak kórházba egy férfit tegnap a VIII. kerületi Teleki térről. A józsefvárosi eset körülményei még tisztázatlanok – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A jelenlegi információk szerint több hajléktalan szóváltásba keveredett, majd egyikük megsérült – tették hozzá. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 4, 5, 10, 13, 16, 18, 31. Második sorsolás: 5, 7, 9, 11, 12, 21, 30. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.