Röviden

MTI
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Visszavonatnák az egyházi törvényt
Az egyházi törvény visszavonására szólította fel a magyar kormányt a Freedom House – olvasható a jogvédő szervezet közleményében. Kifogásolják, hogy a törvény csak 14 vallási csoportot ismert el. Paula Schreifer, a Freedom House érdek-képviseleti igazgatója „diszkriminatívnak” és „a liberális demokráciával összeegyeztethetetlennek” minősítette a jogszabályt. (MTI)

Egymilliárdot fizethet a PK Zrt.
Jogosulatlan áfa-visszaigénylés miatt 1 milliárd forintot kell visszafizetnie a Pécsi Közlekedési Zrt.-nek, a társaságnak több száz milliós likviditási hiányt is le kell küzdenie – közölte a baranyai megyeszékhely polgármesteri kabinetirodája. Tájékoztatásuk szerint a cég annak ellenére jutott nehéz helyzetbe, hogy a jelenlegi vezetés több, korábban kötött előnytelen szerződést is felmondott. (MTI)

A megbízottról vitáznak
Nem indokolt kormánymegbízott kinevezése Esztergomban – reagált a közigazgatási tárca Tétényi Éva független esztergomi polgármester közleményére. Eszerint szeptembertől megszűnhet a közigazgatás a városban, ha addig nem érkezik kormánybiztos. A minisztérium szerint a Bertalan Judit kormánymegbízott által vezetett megyei kormányhivatal és Tétényi Éva között folyamatos a párbeszéd. (MTI)

Kapcsolat.hu: új ügyvezető
Németh Imre Zsolt az MSZP Táncsics Alapítványa tulajdonában álló Kapcsolat.hu Nonprofit Kft. új ügyvezetője. A döntés oka, hogy szétválasztják az alapítvány és a kft. ügyvezetői posztját. (HVG)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.