Röviden

MTI
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rippl-Rónai-képek Kaposváron
Megérkeztek Kaposvárra a Rippl-Rónai-kiállításra azok a képek, amelyeket múzeumoktól és magángyűjtőktől kölcsönöztek. A művész minden korszakából ízelítőt adó alkotások biztosítási díja 4,5 milliárd forint. A festő születésének 150. évfordulója alkalmából nagyszabású emlékkiállítás augusztus 13-án nyílik meg. A nagyszabású kiállításmegnyitóval egybekötve adják át Kaposvár új kulturális központját, az Agorát. (MTI)

A Szent Efrém Dél-Amerikában
Először koncertezik a tengerentúlon a Szent Efrém Férfikar: Argentínában három, Uruguayban egy fellépésen mutatkozik be a következő két hétben a Liszt-év alkalmából. Bubnó Tamás workshopot is tart Liszt- és Kodály-férfikarokból argentin és uruguayi kórusénekesek számára. (MTI)

Irodalmi békedíj Holbrooke után
Az irodalmi életműért járó Dayton Irodalmi Békedíjat a boszniai háborút lezáró daytoni békemegállapodás inspirálta, amelyet Richard Holbrooke hozott tető alá 1995-ben; a díjat a tavaly elhunyt Holbrooke nagykövetről nevezik el. Az elismerést idén Barbara Kingsolver, a The Poisonwood Bible és a The Lacuna című díjnyertes regények írója veheti át. (MTI)

Művészeti kormányablakok
A Hungarofest Nonprofit Kft. és a kormányhivatalok közösen írtak ki művészeti pályázatot a kormányablakok népszerűsítésére. Fontos szempont, hogy az alkotás mennyit árul el az adott településről, mennyire kapcsolható az unióhoz. A pályaműveket szeptember 15-ig lehet leadni a helyi kormányhivatalokban. Részletek a www.valtozatosmegyeink.kormany.hu oldalon. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.