Röviden

MN
2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ascher Tamás darabja Washingtonban
Washingtonban is bemutatják Ascher Tamás sydney-i Csehov-rendezését: a Ványa bácsi című előadást Cate Blanchett főszereplésével augusztus 4-től 27-ig láthatja a közönség a Kennedy Center színpadán. A darabot eredetileg a színésznő és drámaíró férje, Andrew Upton vezette Sydney Theatre Companyban mutatták be. Ascher rendezését több kategóriában jelölték az ausztrál Helpmann-díjra is. (MTI)

A csángó fesztivál az év rendezvénye
A tavaly tavasszal meghirdetett Vendégváró Közönség Nagydíja versenyén a múlt év eseményei közül a jászberényi csángó fesztivál nyerte el az Év rendezvénye címet. (MN)

Hazatért Az utolsó hajnal
Új Kertész Mihály-filmmel gyarapodott a filmarchívum gyűjteménye: az 1917-ben forgatott mozgókép a magyar filmgyártás első aranykorában készült. Az utolsó hajnal restaurált, Amszterdamból hazahozott kópiájának első hazai vetítése a Műcsarnokban lesz szeptember 1-jén. (MN)

A sírásó wroclawi díja
A wroclawi Új horizontok nemzetközi filmfesztiválon Kardos Sándor A sírásó című Rilke-feldolgozása a filmkritikusok nemzetközi szövetsége, a Fipresci rangos díját nyerte el. A rendező filmjéért a zsűri elismerő oklevelét is átvehette. (M. S.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.