Röviden

MN
2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Olcsóbb lesz a gázolaj
Bruttó két forinttal csökkenti a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol, a benzin ára nem változik – értesült a távirati iroda. A változással a gázolaj átlagára 373 forintra csökken, míg a benziné 388 forint marad. A Mol egy hete bruttó három, illetve négy forinttal emelte a 95-ös benzin, valamint a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát. Az autósok 20-25 forintos árkülönbséget is tapasztalhatnak a kutaknál. (MTI)

Átalakítások a török fegyveres erőknél
Először fordul elő a török történelemben, hogy egy polgári kormány nevezheti ki a hadsereg új vezérkarát – írta a BBC a hadsereg várható átalakításáról. Abdullah Gül államfő múlt héten már Necdet Özel tábornokot nevezte ki a hadsereg főparancsnokának, a hét végéig pedig a légierő és a tengerészet új vezetőjének megnevezése is megtörténik. Az átalakításra azért van szükség, mert korábban a három fegyvernem vezetője is beadta lemondását. (MN)

Lakbért szednek a titkosszolgálattól
Lakbért szed a Fehér Ház, így az alelnök és környezete biztonságáért felelős amerikai titkosszolgálattól Joe Biden amerikai alelnök – írta tegnap a The Washington Times. A lap szerint az alelnök havi 2200 dollárért ad ki a biztonsági szolgálatnak egy kisebb házat, amely a vízparti otthona szomszédságában áll a Delaware állambeli Wilmingtonban. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.