Röviden

MN
2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megy a Hearts-edző
Menesztették posztjáról Jim Jefferiest, a skót élvonalban szereplő Hearts labdarúgócsapatának vezetőedzőjét. Az együttes csütörtökön az MVM Pakssal játszik visszavágót az Európa-liga-selejtező harmadik fordulójában. A gárda vasárnap hazai környezetben szenvedett 1-0-s vereséget a Dundee Unitedtől, így 11 összecsapás óta nem tudott nyerni a bajnokságban. Jefferies összesen 61 mérkőzésen dirigálta a csapatot, 25 győzelmet ért el. A Paks múlt csütörtökön 1-1-es döntetlent játszott a Heartsszal Székesfehérváron. (MTI)

Szávay csúszik
A múlt hét nem hozott változást az élcsoportban a női teniszezők világranglistáján, amelyet továbbra is a dán Caroline Wozniacki vezet. A legjobb magyar, Arn Gréta maradt a 71., míg a gerincsérüléssel bajlódó Szávay Ágnes már csak 122. a tegnap kiadott legfrissebb rangsorban. (MTI)

Jövőre ismét
Jövőre is megrendezik a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjat – jelentette be Gyulai Márton versenyigazgató, a Magyar Atlétikai Szövetség főtitkára. A szombati versenyen több számban kimagasló eredmény született – Asafa Powell 9.86 másodperces idővel nyerte a 100 méteres síkfutást, Kővágó Zoltán (képünkön) 69,50 méterrel, a világ idei legjobbjával a diszkoszvetést. (MN)

Profi sorozat fejvédő nélkül
A nyolcvanas évek elején éppen az olimpiai szereplés megmaradása és az egészségvédelem érdekében vezették be az amatőr ökölvívásban a fejvédő használatát; ehhez képest 2013-tól a nemzetközi szövetség (AIBA) végrehajtó bizottsága ráterelné a sportágat a régi, pontosabban a profi útra. Ennek érdekében új sorozat, az APB (AIBA Professional Boxing) indításáról határozott tegnap. Minden 19 évesnél idősebb és 40 évesnél fiatalabb versenyző csatlakozhat majd az APB-hez, aki az AIBA égisze alatt bokszol, sőt, a sorozat első évében, 2013-ban a profik belépését is lehetővé teszik bizonyos feltételek mellett. A szövetség azt szeretné, ha az APB-ben szereplők is részt vehetnének a 2016-os Rio de Janeiró-i olimpián. Az AIBA 2013-tól megváltoztatja a pontozási rendszert is a tavaly elindított félprofi sorozat, a WSB mintájára, s lekerül a fejvédő is. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.