Röviden

MN
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bezárt konyhák
A HunGast Kft. a Pest megyei önkormányzat tartozása miatt tegnap bezárta a régióban működtetett konyháit. Ha nem születik megoldás, az eszközeit is leszereli – olvasható a megyei közétkeztetést eddig ellátó vállalat közleményében. (MN)

Drága közétkeztetés
A Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége a közétkeztetőknek szóló, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal által most életbe léptetett ajánlás visszavonását kéri. Úgy vélik, ennek társadalmi vitája elmaradt, az anyag ellentmondásokkal teli, nem foglalkozik az anyagi háttérrel. A Junior Vendéglátó Zrt. vezérigazgatója, Román Péter közölte: egyetért az ajánlás szellemiségével, bár az szerinte is dráguláshoz vezethet. Hiányolta a szakmai egyeztetést. Az ajánlás szerint a közétkeztetésben 14 éven aluliaknak erősen fűszeres ételt nem lehet adni, s egymást követő kétszer tíz élelmezési napon belül egy ételsor egyszer fordulhat elő. A leveskockát, a cukrozott üdítőt, a szörpöt a kerülendő élelmiszerek közé sorolták, ahogy a zsíros tejfölöket, húsokat is. (MN)

Jogellenes adatkezelés?
Az esztergomi köztisztasági vállalatnak tartozók személyes adataival való visszaélés miatt tesz feljelentést a Jobbik. Szerintük az adósok listája jogsértően került egy követelésbehajtó céghez – közölte Zentai Plajner Zsolt városi elnök. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.