Röviden

MN
2011. 08. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Üzemanyagok: mérséklődik az ár?
Szerdán várhatóan pár forinttal csökken az üzemanyagár a hazai kutakon – vélik a Portfolio.hu elemzői. Mindezt arra alapozzák, hogy a múlt héten nem mozdult a hordónként 117 dolláros szintről az Európában irányadó Brent típusú olaj árfolyama. Ezzel párhuzamosan a finomított termékárak sem mutattak érdemi változást, a forint árfolyama viszont erősödött a dollárral szemben. (MN)

Segélyfelhívás az éhezőkért
Az Afrikai Unió bejelentette, hogy államfői szintű nemzetközi segélykonferenciát szervez a szomáliai éhínség áldozatainak megsegítésére augusztus 9-én a szervezet székhelyén, Addisz-Abebába. Tegnap XVI. Benedek pápa is felhívást intézett a világhoz, hogy siessen az Afrika szarvának nevezett térségben az éhínség fenyegette 12 millió ember segítségére. (MTI)

Bush is ott lesz az évfordulón
Barack Obama elnök mellett az elődje, George W. Bush is jelen lesz a World Trade Center ellen 2001. szeptember 11-én elkövetett terrortámadás 10. évfordulóján rendezendő megemlékezésen. Michael Bloomberg, New York polgármestere bejelentette, hogy az évfordulóra a merénylet helyszínén elkészül az az emlékmű, amelyen ott sorakoznak majd az elhunytak nevei. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.