Röviden

MN
2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megfontolt
Havas
Jurij Gagarin MiG–15-ös vadászgépét talán lelőtték 1968-ban – vetette fel a 80 éves Alekszandr Akimov nyugdíjas tévészerelő a Moszkovszkij Komszomolec tegnapi számában. Érzékeny ügy, kapkodásnak helye nincs.

Öngyilkos akart lenni a szegedi bíró
Fölmászott tegnap egy helyi bíró a szegedi Dugonics téren lévő Olasz Kulturális Intézet épületének tetejére. Két órán át tartották szóval a rendőrök, végül sikerült meggyőzni, hogy ne ugorjon le az épületről. L. József a nyolcvanas évek közepén kezdett dolgozni a Szegedi Városi Bíróságon. 2003-ban indult a Csongrád megyei bírósági elnöki posztért, végül ellenfelét, Czene Klárát nevezték ki a szervezet élére. Azóta városi bíróként dolgozott. Több nyilvános konfliktusa volt a megyei elnökkel, mostani tettére egyelőre nincs magyarázat. Az öngyilkossági kísérlet helyszínén tartózkodók mindössze annyit hallottak tőle: „Ez a magyar jogrendszer? Hozzátok ide Bakát!” A bírót a megyei kórházban ápolják. (MN)

Magyar drogdílert fogtak el Bécsben
Magyar kábítószer-terjesztőt vettek őrizetbe vasárnap éjjel az osztrák fővárosban. A 26 éves magyar állampolgárságú férfi a gyanú szerint egy Bécsben működő banda tagjaként egy év alatt csaknem 15 kilogramm marihuánát adott el, és ezzel 150 ezer euró bevételre tett szert.
A férfi megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, de elfogták. (MTI)

Nyerges vontatók ütköztek az M5-ösön
Egy ember meghalt tegnap reggel, amikor az M5-ös autópályán egy nyerges vontató beleszaladt az előtte haladó hasonló járműbe. Az autópálya 22. kilométerénél – Alsónémedi térségében – történt utoléréses balesetben a hátul haladó nyerges vontató vezetője vesztette életét, utasa súlyosan megsérült. Az ütközés oka egyelőre tisztázatlan. (MTI)

Fővárosi késelés
Megszúrtak egy 26 éves férfit Budapesten a IV. kerületben tegnap délután. A két férfi a Klauzál utcában szóváltásba keveredett, majd a 35 éves támadó többször megsebesítette áldozatát, akit életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. A rendőrök néhány órával később elfogták a feltételezett tettest a XV. kerületi Deák utcában, és előállították. A férfit életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják. (MTI)

Pakson találták meg az ellopott autóbuszt
Elloptak egy 15 millió forintot érő autóbuszt a benne lévő indítókulcs segítségével vasárnap hajnalban Simontornyán. A buszt tegnap hajnalban Pakson, egy nagyáruház parkolójában megtalálták. A jármű – amely vasárnap hajnalban a simontornyai Igari úton parkolt – egy ipari park tulajdonában van, és munkások szállítására szolgál. A lopás elkövetőiről a rendőröknek egyelőre nincs információjuk. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.