Röviden

MTI
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parlament előtt az energiastratégia
Benyújtotta az energiapolitikát 2030-ig meghatározó Nemzeti energiastratégiáról szóló országgyűlési határozati javaslatot Fellegi Tamás nemzeti fejlesztés miniszter a parlamentnek tegnap. Elfogadása esetén a kormányra is hárulnának feladatok: keresnie kell a módját a szociális támogatás és az energiaárak szétválasztásának, illetve erősítenie kell hazánk tranzitszerepét. (MTI)

Feléledt a lízingpiac
Az idei első fél évben 159 milliárd forint volt a lízingcégek által finanszírozott összeg, ez 16 százalékkal több, mint egy évvel korábban volt. A Magyar Lízingszövetség tagjainak teljes portfóliója 2200 milliárd forintot tesz ki, ennek közel fele a személyautó-finanszírozás. A kilábalás még nem érte el az építőipart: az ott használt eszközök lízingje 30 százalékkal esett az első fél évben. (MTI)

Dicséret a görögöknek
Egyszerre kapott dicséretet és intőt az OECD-től Görögország: a szervezet tegnap méltatta Athént a meggyőző reformokért, de továbbra is számon kéri a következetes megvalósítást. (MTI)

Zéró reálhozam
A tízéves német államkötvények reálhozamát ötven éve első ízben szorította le nullára az euróövezeti szuverén adósságválság miatt megnövekedett befektetői kereslet. A Thomson Reuters pénzügyi hírügynökség adatgyűjtésének 1957-es kezdete óta ez most fordult elő először. (MTI)

Logisztikai beruházás Kecskeméten
Két éven belül 200 új állást teremt az a logisztikai központ, amelyet a kecskeméti Mercedes gyár szomszédságában valósít meg a Mapi Zrt. és a Duvenbeck Immo Kft. A 14 ezer négyzetméteres beruházáshoz 250 millió forint állami és uniós támogatást nyertek. (B. P.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.