Röviden

MTI
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átlagon felüli a hazai gyáripar
Citybeli felzárkózó piaci szakértők szerint a magyar gyáripar aktivitási mutatói jobbak a világátlagnál, de Magyarország esetében a gyenge belső kereslet miatt „aggasztó” az euróövezeti lassulás. A Capital Economics elemzői azért tartják problematikusnak az euróövezeti gazdasági növekedés lassulásának hatását Magyarországra és Csehországra, mert mindkét országban az export volt a növekedés motorja. (MTI)

Rákóczi híd lett a Lágymányosiból
A földrajzinév-bizottság úgy döntött, hogy a budapesti Lágymányosi híd elnevezését Rákóczi hídra változtatja. A Fővárosi Közgyűlés április 27-i ülésén javasolta, hogy a jeles magyar történelmi családról nevezzék el a hidat. A testület akkor arról határozott, hogy huszonhat budapesti közterület kap új nevet. (MTI)

Videojátékstop Norvégiában
Norvégiában kivonták a kereskedelmi forgalomból azokat a videojátékokat, amelyek segítségével állítólag a július 22-i merényletekre készült Anders Behring Breivik. Az ámokfutó az interneten közzétett 1500 oldalas kiálltvány arra is kitért, hogy rendszeresen játszott bizonyos videojátékokkal, közöttük a World of Warcraft és a Call of Duty – Modern Warfare címűekkel, mégpedig abból a célból, hogy felkészüljön a multikulturalizmus elleni hadjáratára. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.