Röviden

MTI
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örömhír
Havas
A Magyar Nemzeti Bank szerint a magyarországi bankok elviselik a svájci frank meredek erősödésének sokkszerű hatását. Amíg fizetünk, addig tart az öröm.

Végzetes zuhanás
Belehalt sérüléseibe az a férfi, aki egy tápkeverő üzem tetejéről esett le munka közben Hercegszántón. A baleset még hétfőn történt, amikor az 58 éves szigetvári munkás az épület tetőcseréje közben, 6 méter magasból a földre zuhant. A férfit a mentők súlyos, életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba, ahol azonban az orvosok már nem tudtak rajta segíteni. (MTI)

Fiatalok kifosztották a besenyődi iskolát
Tizenévesek loptak el 600 ezer forint értékű informatikai eszközöket a besenyődi általános iskolából. A két gyanúsított – egy 17 és egy 14 éves fiú – egy bukóra állított ablakon át mászott be az intézménybe, és új, még dobozban lévő számítógépeket, monitorokat, csatlakozókat, valamint oktatási CD-ket tulajdonított el. Az ellopott eszközöket elrejtették, de a rendőrség hiánytalanul megtalálta és lefoglalta azokat, így a kár megtérült. A fiatalabb betörőnél lefoglaltak még egy számítógépet, amely szintén a besenyődi iskolából tűnt el korábban. A fiúkat vasárnap éjjel a szomszéd község, Levelek polgárőreinek segítségével fogták el. (MTI)

Leborult rakomány
Lehajtott az útról egy teherautó a Bács-Kiskun megyei Tiszakécske és Szentkirály között tegnap reggel, rakományának egy része leborult, ezért a helyszínelés és a takarítás idejére lezárták az érintett szakaszt – közölte a rendőrség. Senki nem sérült meg. (MTI)

Elítélték a sanghaji épülettűz felelősét
Tizenhat év börtönt kapott Sanghaj kerületi építésügyi bizottságának vezetője, mert kenőpénzért engedélyezte cégek épület-felújítási megbízását, s felelősnek találták a tavaly novemberi sanghaji háztűzért, amelyben 58 ember halt meg. A bíróság szerint Kao Vej-csung visszaélt a hatalmával, s 2004 és 2010 között 121 ezer jüan (3,5 millió forint) értékben fogadott el csúszópénzt építési vállalkozóktól, hogy megbízásokhoz juttassa őket. (MTI)

Fegyverboltban lőtte agyon magát
Fegyverboltba ment, hogy végezzen magával egy 36 éves férfi Csehországban. Megkérte az eladót, mutassa meg neki az egyik fegyvert, amikor aztán az a kezébe került, elővette saját lövedékét, megtöltötte a fegyvert és az elhűlt eladó szeme láttára agyonlőtte magát. Az esetet vizsgáló brnói rendőrség közölte, hogy a férfi magánéleti gondjai miatt végzett magával. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.