Röviden

MTI
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Számok
Egy matematikusokból, programozókból és egyetemi kutatókból álló csoport nyert dollármilliókat az amerikai Massachusetts állam Cash Winfall nevű lottójátékán. Végre bejött a papírforma.

Gázolt a vonat Lellén
Két idős német polgárt gázolt halálra a vonat tegnap a balatonlellei vasúti átjáróban. A férfi és az asszony a gyalogosátjárón tolta át kerékpárját, amikor egyikük elesett. Társa megpróbálta felsegíteni, de a vonat mindkettőjüket elütötte. A házaspár tilos jelzés ellenére, a csapórudat megkerülve lépett a sínekre. (MTI)

Postán érkezett a kábítószer
Ismét egy Argentínából érkezett postai küldeményben találtak kokaint a pénzügyőrök, ez alkalommal egy játékvasút csomagolásába rejtve. A csomagot kockázatelemzés alapján tételesen is átvizsgálták, ekkor bukkantak a 300 gramm drogra. Idén már több mint harminc kiló kábítószergyanús anyagot foglaltak le postán feladott csomagokból a pénzügyőrök. (MTI)

Dunakeszi tilalom
Tilos motoros légi járművek – például a motoros siklóernyők és sárkányrepülők – számára felszállóhelyet létesíteni vagy ilyen helyet üzemeltetni Dunakeszin. Az új önkormányzati rendelet kimondja azt is, hogy a légi járművek kizárólag a dunakeszi repülőtérről, ellenőrzött körülmények között szállhatnak fel. (MTI)

Bírság a horgásztó tulajdonosának
A napijegyek szabálytalan árusítása miatt 450 ezer forintra büntette egy Tolna megyei horgásztó külföldi tulajdonosát az adóhivatal, miután a szekszárdi revizorok nem kaptak nyugtát napijegy vásárlásakor. Az eladó azt mondta nekik, hogy a tó külföldi tulajdonosa csak a fogási naplókat adta át, nyugtatömböt nem kapott. (MTI)

Kútba fulladt
Beleesett kertjének kútjába és meghalt egy 71 éves férfi Lébényben kedden. A tíz méter mély kútban méteres víz állt. (MTI)

Számlagyárat lepleztek le
Húsz megrendelőjével együtt bukott le az a számlagyár, amely 2007 óta három Komárom-Esztergom megyei cég nevében számlázott, összesen százmilliós adócsaláshoz nyújtott segítséget. A nyomozók tíz embert gyanúsítottként hallgattak ki, közülük heten előzetes letartóztatásban vannak. (MTI)

Nigériai bűnözők okoztak tragédiát
Tizennégy embert gázolt halálra egy autóbusz Nigériában. A rendőrség tegnapi beszámolója szerint a banditák éjjel megállítottak egy buszt, kiszállították, majd az útra fektették az utasait, akiken véletlenül végighajtott egy másik autóbusz. A helyszínen 14-en haltak meg, többeket keresnek. (MTI)

Skandináv lottó
Első sorsolás: 1, 5, 6, 7, 14, 17, 23.
Második sorsolás: 5, 17, 20, 24,
25, 30, 32. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.