Röviden

MN
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem tüntethetnek a Szigeten
Nem tarthat tüntetést a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) a Sziget Fesztivál alatt a Hajógyári-szigeten. A BRFK tájékoztatása szerint a rendőrségnek nincs hatásköre arra, hogy a tüntetést elbírálja, így a bejelentett demonstrációt tudomásul venni sincs módjuk. A HVIM még januárban jelentett be tüntetést a magas benzinárak miatt a fesztivál feltételezett időpontjára. (MTI)

Elutasított feljelentés
Bűncselekmény hiánya miatt a Központi Nyomozó Főügyészség elutasította Juhász Oszkár feljelentését. Gyöngyöspata újonnan megválasztott jobbikos polgármestere július 21-én kezdeményezett eljárást Balázs József országgyűlési képviselő ellen, miután egy telefonbeszélgetés során – állítólag – a honatya azt mondta neki: amennyiben jobbikos polgármestere lesz a falunak,
a jövőben Gyöngyöspata nem számíthat pályázati támogatásra. (MTI)

Kizárólagos jog
Az Educatio Nonprofit Kft. kizárólagos jogosultságot szerezhet az Oktatási Hivatal jogszabályban meghatározott, oktatási informatikai feladatainak ellátására, így mentesülne a közbeszerzési eljárás kiírása alól – derül ki a Nemzeti Erőforrás Minisztériumnak a vonatkozó kormányhatározat módosítását kezdeményező előterjesztéséből. Ez a tárca szerint a két szervezetnél külön-külön évente 6-8 millió forint megtakarítást eredményez. (MTI)

Több lesz a rendőr
Negyvenkét új rendőr állt szolgálatba Komárom-Esztergom megyében – közölte tegnap
a helyi rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Léber Gabriella elmondta, hogy az újoncok hetven százaléka a megyében él. A legtöbben a tatabányai rendőrkapitányságra kerültek, ahol így minimálisra csökkent a végrehajtói állomány hiánya. Dorogon hamarosan átadják az új rendőrkapitányság épületét, amely közel hetven hivatásos rendőrnek és közalkalmazottnak biztosít majd korszerű munkakörülményeket. (MTI)

Megjött a tűzoltók túlórapénze
Már a katasztrófavédelem számláján van a tűzoltók túlmunkájának kifizetéséhez szükséges pénz, így az érintett állomány október közepéig megkapja jogos járandóságát – tudatta tegnapi közleményében az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. Összességében 7500-8000 tűzoltónak juthat személyenként bruttó ötszázezer és egymillió forint közötti összeg. (MN)

Közlemény
A Magyar Nemzet 2011. augusztus 3-i számában megjelent „Ez nem jogállam, hívjátok ide
Bakát!” című cikkben Ravasz László által L. József bíró munkaterhével és a megyei bíróság elnökével való konfliktusával kapcsolatban állítottak minden ténybeli alapot nélkülöznek, nem felelnek meg a valóságnak. Ezért a cikk ezen állításait a Csongrád Megyei Bíróság határozottan visszautasítja. Mint az említett cikkben megírtuk, kérdéseinkre Cseh Attila elnökhelyettes nem adott érdemi választ.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.