Röviden

MN
2011. 08. 21. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar győzelem a rangos fesztiválon
Ifjú magyar művész nyerte az amerikai Aspen zenei fesztivál zongoraversenyének első díját. A huszonkét éves ifj. Balázs János az egyik legjelentősebb tengerentúli zenei rendezvényen győzedelmeskedett, miután korábban a nemzetközi Liszt Ferenc-zongoraverseny és nemzetközi Cziffra György- zongoraverseny első díját, és a nemzetközi Nishinihon-zongoraverseny nagydíját is elnyerte. (MN)

Magyar jelöltek az Európai könyvdíjra
Horváth Zoltán és Ódor Bálint közös, az Európai Unió működéséről szóló kötete mellett György Péter, Nádas Péter, Spiró György és Kertész Imre is esélyes a Prix du Livre Européen díj elnyerésére. Az előzetes listára felkerült jelöltek közül decemberben választanak győztest. A tízezer euróval járó díjat elnyerő köteteket az Európai Unió 27 tagállamában az elmúlt évben megjelent publikációk közül választják ki. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.