Röviden

MTI
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Netanjahu fordulata?
Jeruzsálem. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök beleegyezett abba, hogy Barack Obama amerikai elnök javaslatát alapul véve az 1967-ben vívott hatnapos háború előtti határokról tárgyaljon a palesztinokkal – jelentette az izraeli közszolgálati rádió és a TV2 televízió. (MTI)

Új lengyel védelmi miniszter
Varsó. Tomasz Siemoniak eddigi belügyminiszter-helyettest nevezte ki új lengyel nemzetvédelmi miniszterré kedden Bronislaw Komorowski államfő. Elődje, Bogdan Klich a lengyel kormánygép 2010. április 10-i szmolenszki katasztrófájának okait vizsgáló bizottság zárójelentésének múlt pénteki nyilvánosságra hozatala után távozott hivatalából. Közben az orosz Államközi Repülésügyi Bizottság (MAK) közölte: a lengyel jelentésben nem találtak semmi újat. (MTI)

Pakisztáni szigor
Iszlámábád. Pakisztán korlátozza az amerikai diplomaták országon belüli utazását – közölte kedden az amerikai külügyminisztériumra hivatkozva a CNN hírtelevízió. Cameron Muntert, az Egyesült Államok pakisztáni nagykövetét ideiglenesen őrizetbe vették múlt héten, amikor megpróbált Iszlámábádból Karacsiba repülni. Munter nem vitte magával az országban utazáshoz szükséges igazolást. (MTI)

Átszállítják Mubarakot
Kairó. Az egyiptomi belügyminiszter elrendelte, hogy Sarm es-Sejkből szállítsák át Kairóba Hoszni Mubarak volt államfőt. Az ellene, csakúgy mint két fia, Alaa és Gamál, valamint a szökésben lévő Huszein Szálem üzletember, Habíb al-Adli volt belügyminiszter és hat helyettese ellen indított per első tárgyalását ma tartják meg a kairói rendőrakadémián. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.