Sírva vallott a delaware-i hajóvezető

Bűnösnek vallotta magát gondatlanságból elkövetett emberölésben helyi idő szerint hétfőn Philadelphiában az a férfi, aki a rendezőhajót vezette a tavalyi, Delaware folyón bekövetkezett halálos baleset idején.

Győr Ágnes
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Matt Devlin a bíróságon megismételte, hogy egy rosszul sikerült operáció nyomán fellépett komplikációk miatt akart megtudni többet ötéves fiának egészségügyi állapotáról. Ezért telefonált és használta a laptopját, így nem vette észre az útjukba került sétahajót. A két magyar diák életét követelő rossz döntéseiért sírva kért bocsánatot a bíró előtt. Az elhunyt diákok jogi képviselői szerint a kacsahajót működtető, valamint a tolóhajót üzemeltető társaságnak példát kellene vennie a kormányosról, aki vállalta felelősségét a történtekért. A szabadlábon védekező Matt Devlin perében várhatóan novemberben hirdetnek ítéletet. Több év börtönbüntetésre számíthat.

Bővebben a 17. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.