Szanyi: Szélsőjobbos retorika a baloldalon

Munkatársunktól
2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dániel Péter ügyvéd, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció platform egyik aktivistája szélsőjobbos retorikát használ – erről a TV2 reggeli műsorában beszélt Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja annak kapcsán, hogy a napokban a Facebook-on vitatkoztak. Beszámoltunk róla, hogy a jogász a múlt héten három magyarázatot adott a politikus cselekedeteire a közösségi oldalon. Szerinte Szanyi vagy „egy alkoholista bunkó”, vagy gátlástalan hazug ember, vagy elmebeteg.
Szanyi Tibor arra a felvetésre, hogy az alkoholizmus vádja vele szemben visszatérő elem, közölte: ez a kezdetektől fogva végigkísérte politikai pályafutását. – Ezt egyszer valaki kitalálta, és azóta városi legendaként hajszolják – mondta. A politikus beszélt arról is, hogy valamennyire muszáj tudomást vennie Dániel Péterről, mert „a Facebookon annyira aktív, mintha csak ez lenne a főfoglalkozása”.
A korábban a nemzeti együttműködés nyilatkozatát kaszinótojással és csokoládétortával összekenő Dániel Péter a múlt héten arról is értekezett, hogy a szocialista politikus a hazai demokratikus baloldal megújulásának, megtisztulásának egyik legfőbb és legszánalmasabb akadályozója, mert a „Szanyi-féle populista bunkók” teli szájjal támadják és mocskolják „agresszív, primitív és hazug stílusban” Gyurcsány Ferencet és a Demokratikus Koalíció politikáját is. A Facebookon a két közéleti személyiség beszélt arról, hogy melyikük tekinthető a Fidesz fizetett ügynökének. A viszkis és nokiás dobozok témája is szóba került; arról cseréltek eszmét, hogy ezek a pénzátadásra is bevethető eszközök melyik szocialista érdekkör jóvoltából terjedhettek el. Emlékezetes, Oláh János dandártábornok, a HM védelemgazdasági főosztályának egykori vezetője állította, hogy Fapál László akkori közigazgatási államtitkár egy viszkis dobozban kenőpénzt adhatott a főnökének. Ami a másik eszközt illeti, Balogh Zsolt, a BKV volt vezérigazgatója lapunknak adott interjúban említette azt, hogy egyszer egy nokiás dobozban adott át 15 millió forintot Hagyó Miklós MSZP-s főpolgármester-helyettesnek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.