Szilvásy Györgyöt is kihallgatták

Munkatársunktól
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tanúként hallgatták ki a Központi Nyomozó Főügyészségen (KNYF) Szilvásy Györgyöt a moszkvai kereskedelmi kirendeltség (kerki) eladása miatt folyó eljárásban – közölte az MTV Híradója. Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője lapunknak ezt megerősítette, hozzátéve, a meghallgatás a múlt héten történt. Mint arról beszámoltunk, a gyanú szerint törvénytelen és az államnak csaknem hétmilliárd forintos kárt okozott az ingatlan eladása. Az ügyben indult nyomozással kapcsolatban a Gyurcsány-kormány több tagját is meghallgatták már, köztük Ficsor Ádámot, Iváncsik Imrét és Kiss Pétert. Utóbbi, a volt szocialista kancelláriaminiszter arról beszélt, csak azért idézték be, hogy igazolja, ő hitelesítette azt a 2008-as dobogókői kormányülésen készült jegyzőkönyvet, amely alapján a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) vizsgálta az ügyet. A Kehi szerint a 2008. június 10–11. között tartott kormányülésen arról is döntöttek, a moszkvai kirendeltség szabálytalannak bizonyult adásvételét „lepapírozzák”, amivel Göncz Kinga és Veres János minisztereket bízták meg. A 2009 novembere óta tartó büntetőeljárásnak három gyanúsítottja van, akik szabadlábon védekeznek: Horváthné Fekszi Márta volt külügyi államtitkár, Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezetője és Székely Árpád volt moszkvai nagykövet. Az ügyet az orosz ügyészség is vizsgálja: a Diamond Air nevű cég az általa 21,3 millió dollárért (575 millió rubel) vásárolt épületet 3,5 milliárd rubelért adta el a regionális fejlesztési minisztériumnak, amit túl magasnak találnak – írta a Vedomosztyi orosz üzleti lap szerdán. A cikk rámutat, a Diamond Air az orosz kormány döntése alapján, kérésére adta el az épületet a minisztériumnak. Szakértők szerint a szerződés támadható, csakhogy a cég közben megszűnt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.