T O T Ó

MN
2011. 08. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezd „helyrerázódni” a hét végi totó, a 31. heti 2. fordulós szelvényen a most induló német Bundesliga I-ből nyolc, a már zakatoló II-ből három, a szintén ezúttal rajtoló francia Ligue 1-ből két mérkőzésre lehet fogadni. No meg az angol Szuperkupára, a Community Shieldre, amelyet a két manchesteri sztárgárda, a bajnok és BL-döntős United, valamint az FA-kupa-győztes City vív szombaton délután a londoni Wembley-stadionban. A kupa áprilisi elődöntőjében a későbbi nyertes 1-0-ra felülmúlta városi vetélytársát, a Premier League-ben viszont az MU volt a jobb összesítésben (0-0, 1-0). Ezek után most is szoros csatát várhatunk. A City játékoskerete értékesebb (434 millió és 396 millió euró), nyáron 45 millióért érkezett az Atlético Madridból Agüero, valamint Clichy az Arsenaltól és Szavics a Partizan Beogradtól. A United szintén Madridból igazolt, mégpedig De Gea kapust, valamint Phil Jonest (Blackburn) és Ashley Youngot (Aston Villa), most pedig Sneijder (Inter) megszerzése van napirenden. A holland persze bizonyosan nem játszik ezen a mecscsen, ami nálunk ikszgyanús.
A Bundesliga I rajtjáról a totórovat melletti hasábokon olvashatnak, ezért szigorúan a tippekre szorítkozunk. A dobogóra nehezen felkapaszkodott, mégis mindig favoritnak számító Bayern Münchennek kötelező felülmúlnia a csak osztályozón benn maradt Mönchengladbachot, reményeink szerint a Stuttgart Hajnal Tamás irányításával legyőzheti az előző idényben BL-elődöntős, de a hazai bajnokságban csak 14. Schalkét. Az 5. Mainz (Stieber Zoltánnal) előbb ma az Európa-ligában játszik, majd fogadja az ezüstérmes, de a Német Kupából múlt héten meglepetésre kiesett Leverkusent. Az újonc Augsburgnak nehéz dolga lesz a kupából kiesett Freiburggal, mint ahogy a szintén felkerült Herthának is a Nürnberggel.
A Bundesliga II-ben éllovas Braunschweighez az Eintracht Frankfurt látogat, a városi vetélytárs FSV pedig a pont nélküli Duisburgot fogadja, mindkét esetben lehet döntetlen.
A rajtoló francia Ligue 1-ben címvédő Lille jó esélyekkel szerepel Nancyban, a bronzérmes Lyon pedig Nizzában.

Tippjeink:
1. Köln–Wolfsburg 1, X
2. Augsburg–Freiburg X
3. Hannover–Hoffenheim 1, X
4. Stuttgart–Schalke 1, X
5. Bremen–Kaiserslautern 1, X
6. Hertha–Nürnberg 1
7. Mainz–Leverkusen 1, X
8. Bayern M.–Mönchengladbach 1
9. Braunschweig–E. Frankfurt 1, X
10. Erzgebirge Aue–Karlsruhe X
11. FSV Frankfurt–Duisburg 1, X
12. Nancy–Lille 2
13. Nice–Lyon 2
+1 Man. United–Man. City X

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.