Teátrumvezetőket keresnek

Igazgatói pályázatot írt ki Budapest főpolgármestere a Madách Színház és az Új Színház vezetői posztjának ellátására. Az igazgatójelöltek augusztus 28-ig nyújthatják be pályázatukat részletes üzleti tervük és hosszú távú szakmai terveik ismertetésével. Lapunk értesülése szerint az Új Színházat 1998 óta igazgató Márta István és a Madách Színház jelenlegi direktora, Szirtes Tamás is pályázik.

R. Kiss Kornélia
2011. 08. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kormany.hu portálon közzétett kiírás leszögezi, hogy az üzemeltető szándéka szerint mindkét színház megtartja jelenlegi profilját. Így a Madách Színházat vezető személy feladata világszerte sikeres, igényes musicalek bemutatása, valamint kiváló magyar szerzők zenés darabjainak színpadra állítása korszerű színháztechnikai eszközökkel és szcenikai háttérrel, igényes szórakoztató prózai művek bemutatása. Ugyancsak feladata helyet adni egyedi hangvételű kamaraesteknek, valamint lehetőséget biztosítani fiatal szerzők és előadók bemutatkozására, ezenkívül a zenei színjátszás utánpótlásáról is gondoskodnia kell.
Az Új Színháznak ezzel szemben elsősorban klasszikus és kortárs magyar műveket és világirodalmi műveket kell bemutatnia, megtartva a színház jelenlegi közönségét, és megszólítva új közönséget is, különös tekintettel a fiatalok színházi nevelésére és a gyermekeknek szóló művek bemutatására. Meg kell őrizni azonban a repertoár műfaji sokszínűségét, és helyet kell adni kísérletező jellegű előadásoknak is. A kiírás kiemeli a határon túli rendezőkkel folytatott együttműködés fontosságát. A munkakör betöltésének feltétele az előadó-művészeti törvény alapján mindkét esetben a szakirányú felsőfokú végzettség és legalább ötéves szakmai tapasztalat. A pályázatokat a szakmai bizottság véleményének mérlegelésével Tarlós István főpolgármester bírálja el, aki a benyújtást követő negyvenöt napon belül dönt majd. A nyertes pályázók jövő év februárjától 2017 január végéig láthatják el a színházigazgatói feladatokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.