Újraindulhat a bolgár olajfinomító

Hírösszefoglaló
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bírósági döntéssel akár már a hét végén újra termelhet az orosz Lukoil cégnek a bolgár Burgasz melletti olajfinomítója, amelyet a közelmúltban állított le a bolgár vámhatóság – közölte a távirati iroda a szófiai bíróság szóvivőjére hivatkozva.
Mint arról a hét elején beszámoltunk, a Lukoil tulajdonában lévő olajfinomító vámraktári engedélyének bevonására azért került sor, mert a cég nem szerelte fel a raktáraiban az adóhatóság által megkövetelt mérőműszereket. A hivatal megállapítása szerint a készleteket figyelembe véve mintegy ötmillió eurónyi adó- és illetékhátralék halmozódhatott fel a cégnél.
A szófiai közigazgatási bíróság ugyanakkor hétfőn felfüggesztette a vámhatóságnak a vámraktári engedély visszavonására vonatkozó előzetes végrehajtását, ami jelentős károkat okozhatott volna a Neftohim Burgasz olajfinomítónak. A szófiai bíróság szóvivője azt mondta, hogy ezzel a döntéssel az olajfinomító termelése újraindulhat. A bírósági határozat hét napon belül megfellebbezhető; a vámhatóság vezetője a bolgár állami rádiónak azt mondta, hogy az állami ügynökség élni fog ezzel a lehetőséggel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.