Üzleti átvilágítás előtt az INA?

Hírösszefoglaló
2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Független üzleti elemzés elkészítését javasolja az INA-ról a horvát kormány a Molnak, és addig is mindkét fél tartózkodna a további részvényvásárlásoktól – értesült a horvát kormányhoz közeli forrásokból egy horvát energetikai portál. A távirati iroda az Energetika-net.com-ra hivatkozva azt közölte: az elemzés az INA 44,84 százalékát birtokló horvát kormánynak és a 47,47 százalékos pakettel bíró magyar olajtársaságnak egyaránt érdeke azért, hogy pontos képet kapjanak arról, vajon a 2003-ban és 2009-ben kötött megállapodások alapján eddig milyen eredmények születtek. A tervek szerint elsősorban az elmúlt öt üzleti évet vizsgálnák; ez az elemzés szolgálhatna alapul a tárgyalások folytatására, amit a kormány a vállalatirányítás átalakítása érdekében kezdeményezett, de a jövőbeni stratégiai és fejlesztési tervek meghatározására is alkalmas lenne. A horvát kormány azt is javasolta, hogy amíg nem tisztázódnak a körülmények, a jelenlegi tulajdonosi szerkezet fenntartása érdekében mindkét fél tartózkodjon a további részvényvásárlásoktól. A portál értesülése szerint a Mol várhatóan pozitív választ ad a kezdeményezésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.