Végzett magával a gyermekgyilkos

Zárkájában öngyilkos lett Gyarmati András, aki másfél hónappal ezelőtt megerőszakolt és meggyilkolt egy tízéves kislányt a Temes megyei Zsombolyán. A férfi csíkokra szabdalt lepedőjével kötötte fel magát.

2011. 08. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felakasztotta magát, majd tegnap hajnalban a kórházban meghalt az a 41 éves erdélyi férfi, aki júniusban megerőszakolta és megölte a tízéves L. Monikát a Temes megyei Zsombolyán. Mint arról beszámoltunk, június 17-én a kislány strandolni indult Gyarmati Andrással, aki családja barátjaként gyakran megfordult nagyszülei házában. Már hazafelé tartottak, amikor a férfi megerőszakolta a gyermeket, és amikor az sírva fakadt, megijedt és megfojtotta. Este elment a kislány eltűnése miatt aggódó nagyszülőkhöz, asztalhoz ült a családdal, majd felajánlotta, hogy segít a gyermek keresésében – közölt részleteket a tettes vallomásából a Temes megyei rendőrség szóvivője. Monika testét másnap, egy árokban találták meg. A rendőrség rövid idő alatt elfogta Gyarmatit, aki beismerő vallomást tett. A gyermek családjától nem kért bocsánatot, a bíróság előtt csak annyit mondott, sajnálja a történteket.
A letartóztatott férfit a megyei rendőrségi fogdában őrizték. Hétfőn, a reggeli séta előtt kikéredzkedett a mosdóba, majd közölte, hogy összekoszolta a nadrágját, és szeretné rendbe hozni magát, mielőtt kimegy a levegőre.
Gyarmati jó előre csíkokra tépte lepedőjét, az így eszkábált kötelet nyaka köré csavarta, és felakasztotta magát a zárkája plafonján lévő neoncsőre. Még élt, amikor rátaláltak. Riasztották a mentőket, akik újraélesztették, majd kritikus állapotban vitték kórházba – mondták az Evenimentul Zilei című lapnak a fogdán dolgozó rendőrök.
Ramona Gadea, a temesvári kórház szóvivője tegnap bejelentette, hogy Gyarmati tegnap hajnalban meghalt. Előtte légzés- és szívmegállás miatt a férfi kómába esett, gépekkel tartották életben, és amikor agyhalottá vált, az orvosok engedélyt kértek a hozzátartozóitól, hogy a szerveit felhasználhassák.
– Miért nem hagyják kínok közt elpusztulni? – kérdezte L. Erzsébet, a hat héttel ezelőtt megölt kislány édesanyja a férfi öngyilkossági kísérletének hírére a román lap újságírójától. Hozzáfűzte, reméli, hogy magához tér, és a legsúlyosabb büntetést szabják ki rá. Gyermeke elvesztésekor a város lakói mélységes együttérzéssel támogatták az édesanyát, most azonban ellene fordultak, mert az asszony csak Monika eltűnésének másnapján szólt a rendőrségnek. A 38 éves, munkanélküli asszony egyedül nevelte két kislányát. Monika temetéséért még nyolcszáz lejjel tartozik, a többit a város adta össze. Korábban egy idős ember gondozásával keresett valamennyit, és a tragédia előtt Ausztriába szegődött nyári munkára. Most azonban még gyermeke halálát sem jelentette be hivatalosan, azt mondja, nincs annyi pénze, hogy megvegye a vonatjegyet Temesvárra.
A tragédia hírére Iulian Urban, a román szenátus igazságügyi bizottságának alelnöke azt javasolta, módosítsák a büntető törvénykönyvet, és a jövőben ítéljék halálra a hasonló pedofil gyilkosokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.