Világzenei mulatságok Panyolán

Alig csengett le a Veszprém-Fest, máris érdemes újra ellátogatni a városba, a következő minifesztivál szintén maradandó élményeket ígér, ahogy a határ menti világzenei fesztivál is Panyolán.

R. Kiss Kornélia
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szabadtéri színpadon, térzene jelleggel, teljesen ingyenesen tartják a világveleje esteket a veszprémi Óváros téren. Az első nap a cigányzenéé volt, az EtnoRom zenekar szemezgetett különböző roma zenékből és táncokból. Amiről viszont még nem maradtunk le, az a Patricio Baeza Band mai koncertje, ők főként chilei és latin-amerikai népzenéből gyökerező popot játszanak, jórészt saját kútfőből, de néhány népszerű, nem saját szerzemény slágert is felvettek a repertoárra. A harmadik estén, holnap pedig érkezik a Firkin az örökzöld kelta–ír kocsmazenével.
Panyolán mindehhez a természet lágy ölét is ígérik, és magyar pálinkát, hordószámra. Sajnos ez az esemény is csak szombatig tart majd, de ha sietünk, még elérjük a magyar világzene egyik szimbólumának számító Kerekes Band mai koncertjét, míg a FolkError holnap szolgál majd „szittya népi rákendrollal”, bármit is jelentsen ez a kifejezés. Ott lesz még a Szatmár, a Nyírség és a Csürdöngölő táncegyüttes, így biztosan számíthatunk néhány fergetes táncbemutatóra és táncházra, esténként pedig DJ-k kevernek, feltehetőleg világzenei témában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.