Völgyzárás után

A megszokottnál kevesebb program ellenére sikeresen zárt vasárnap a huszonegyedik Művészetek völgye. A tíz nap alatt öszszesen százhúszezer látogatója volt a három településre (Kapolcs, Taliándörögd és Vigántpetend) szűkített fesztiválnak.

Makrai Sonja
2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap minden bizonnyal pont került a Művészetek völgye történetének újabb fejezetére. Bár kevesebb volt idén a helyszín, az Eger-patak völgyében az elmúlt tíz napban így is ezernyolcszáz programból válogathattak a völgylakók. A fesztivál idején avatták fel Kapolcson a felújított molnárházat és az egykori Szaller-malmot. A rekonstrukció 28 millió forintba került, amelyet a vidékfejlesztési minisztérium pályázatának keretösszegéből fedeztek. A malomban kap ősztől otthont a térség fejlesztési programjait koordináló iroda, valamint a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egyesület által felhalmozott helytörténeti gyűjtemény is.
Márta István fesztiváligazgató völgyzáró összegzésében a legkedveltebb programok között említette az Amadinda ütőegyüttes fellépéseit, a Kaláka-udvart s az Alexandra-udvar zenés és irodalmi rendezvényeit. Érdekes adat: Lackfi János költő versműhelyében, a Kaláka-udvarban a Művészetek völgye alatt háromszáz vers látott napvilágot. Sokan látogattak el a Muharay Hagyományőrző Szövetség zenei és táncos műsoraira és Palya Bea „völgyudvarhölgy” udvarába is. A három településen 230 árus volt jelen, és 94 ideiglenes vendéglátó fogadta a betérőket. A vendégek tájékozódását, közlekedését 200 völgymunkás segítette.
Márta István kiemelte, hogy a fesztiválhoz időzítve kiadtak egy könyvet Kapolcsi útilapok címmel, a Művészetek völgye újságjának, a Völgyfutárnak pedig két száma jelent meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.