Vona Gábor nem akar együttműködni

Munkatársunktól
2011. 08. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Soha – ezt válaszolta Vona Gábor a Magyar Televízióban arra a riporteri kérdésre, hogy pártja összefog-e az MSZP-vel és az LMP-vel a kormány megbuktatása érdekében. A Karácsony Gergely (LMP) által felvetett elképzelés (amely szerint a három ellenzéki párt a Fidesz-kormány megdöntéséért összefogna, megváltoztatnák az alkotmányt, majd feloszlatnák a parlamentet és új választáson méretnék meg magukat) a Jobbik-elnök szerint csak arra való, hogy kiugrassza a nyulat a bokorból, és kiderüljön, hogy az MSZP és az LMP együttműködik-e.
A pártelnök elmondta: a Jobbik a Szonda Ipsos felmérése szerint egy hónap alatt öt százalékpontnyi erősödést könyvelhetett el, míg a többi pártnak vagy esett, vagy stagnált a népszerűsége. Vona Gábor szerint pártja az egyetlen, amelynek esélye lehet váltópárttá nőni. Továbbvitte azt a gondolatát, amely szerint a választók kétharmada jobbikos, csak még nem tud róla; most arról beszélt, hogy a Fidesz–KDNP szavazótáborának nagy része is „a lelke mélyén” az általa vezetett politikai erővel szimpatizál. Arról is beszélt, hogy meg kell változtatniuk a kommunikációjukat, mert szerinte ez a kulcsa annak, hogy a párt valódi mondanivalója eljusson az emberekhez.
Arra a kérdésre, hogy pártja Szegeden rendszeresen együttműködik a Fidesz–KDNP-vel, Esztergomban pedig az MSZP-vel, azt mondta: bizonyos kérdésekben érthetnek egyet, mint ahogyan a parlamentben is többször szavaznak egyformán más pártokkal. Ez azonban nem jelenthet együttműködést.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.