Zongorajátékok a Liszt-év jegyében

Makrai Sonja
2011. 08. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap kezdődik és keddig tart a XIV. Tiszadobi zongorafesztivál a Liszt-emlékév jegyében. Holnap este nyolctól Hauser Adrien szólóestjén felhangzik többek között Chopin Három mazurkája, Schubert–Liszt Három dalátirata a Schwanengesang-sorozatból, Liszt Ferenc művei közül pedig a Mephisto-keringő és a Genfi harangok. A fesztiválon fellép még Mocsári Károly és Bogányi Gergely. A keddi zárónapon pedig Kocsis Zoltán Hauser Adriennel közösen ad négykezes koncertet Schubert és Ravel műveiből. A zongoraesteknek a tiszadobi református templom ad otthont.

Kurzus Pomázon. A pomázi Teleki-Wattay-kastélyban működő György Ádám Kastélyakadémia ezekben a napokban tartja tíznapos zongorakurzusát, ahova nemcsak magyar, hanem külföldi növendékek is szép számmal érkeznek, hogy megismerkedjenek a György Ádám képviselte zongorametódussal. A kurzus díjnyertes növendékei holnap a kemencei római katolikus templomban adnak koncertet, jövő csütörtökön este pedig a pomázi kastélyban rendezik meg a zárókoncertet, ahol a diákok mellett a professzorok, köztük György Ádám is zongorához ül.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.