Következő mérkőzések
Grúzia
15:002024. június 22.
Cseh Köztársaság
Törökország
18:002024. június 22.
Portugália

Alapkamat: London nem vár változást

Hírösszefoglaló
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sem a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsának holnapi ülésén, sem az év végéig nem várják a hatszázalékos magyar jegybanki alapkamat módosítását londoni felzárkózó piaci elemzők. Citybeli szakértők szerint a magyar reálgazdaság helyzete lehetővé tenné a monetáris enyhítést, a külső kockázati környezet azonban nem.
A JP Morgan londoni befektetési részlegének felzárkózó piaci elemzői előrejelzésükben mindazonáltal közölték, a kamat változatlanul hagyásával együtt „viszonylag kemény hangvételű” közleményt is várnak a monetáris tanácstól, tekintettel arra, hogy a forint az előző hónapban öt százalékot gyengült az euróval szemben – írja a távirati iroda. Mindemellett a magyar kormánykötvények nem teljesítővé válásának kockázatára köthető piaci biztosítási csereügyletek (CDS) díjszabásának emelkedése is folytatódott, s „közel jár azokhoz a szintekhez, amelyeknél az MNB a múltban kamatot emelt”. Az RBC Capital Markets szintén kamattartást vár keddre és az idei év egészére. Szerintek a devizaalapú hitelek egyösszegű végtörlesztésének lehetősége is „valamelyest fokozta a piaci bizonytalanságot”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.