Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Albizottsági vizsgálat az államadósság miatt

Hírösszefoglaló
2011. 09. 29. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Parlamenti albizottság vizsgálhatja, hogy a 2002 és 2010 közötti államadósság-növekedés miatt megállapítható-e jogi felelősség. Az Országgyűlés alkotmányügyi bizottsága erről tegnapi tanácskozásán döntött tizenkilenc igen, három nem és három tartózkodó szavazat mellett.
Az albizottságnak november 15-ig kell javaslattervezetet terjesztenie a parlamenti főbizottság tagjai elé. Az államadósság 2002, illetve 2010 közötti növekedésének okait vizsgáló albizottság – amelynek munkájában a szocialista párti és az LMP-s képviselők nem vettek részt – júliusi jelentése szerint lehetetlen, hogy „miközben az egész ország viseli az eladósodottság következményeit, pont azok mentesüljenek ezek alól, akik ezt a helyzetet okozták. Akik ezt a bűnt elkövették Magyarországgal szemben, felelőséggel tartoznak: a politikai felelősséget a választók a 2010-es országgyűlési választáson már megállapították”, az albizottság azonban „az elkövetett bűn súlya miatt” felkérte a parlament alkotmányügyi bizottságát, hogy vizsgálja meg a jogi felelősség megállapításának lehetőségét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.