Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Amerikai zavargások?

Balogh Roland
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zavargásokhoz vezethet, ha az Egyesült Államok nem lesz képes kezelni a munkanélküliség és a növekvő szegénység kérdését – közölte a WOR rádióban leadott heti műsorában Michael Bloomberg. New York polgármestere arra figyelmeztetett, nagyon sok az egyetemet vagy főiskolát végzett fiatal, aki egyszerűen nem talál munkát. „Ez történt Kairóban, és ez történt Madridban is. Nem szeretnénk, hogy itt is ilyen zavargások legyenek” – emelte ki Bloomberg.
A polgármester MTI által is idézett, meglepően vészjósló nyilatkozata egy héttel azután hangzott el, hogy Barack Obama elnök ismertette a munkahelyteremtést célzó törvénytervezetét, amelynek a republikánus párt általi jóváhagyása erősen kétséges. A 447 milliárd dolláros intézkedéscsomag elemei között adókedvezmények és közvetlen kormányzati beruházások is találhatók. Bloomberg egyébként elismeréssel szólt Obama munkahely-teremtési elképzeléseiről. Igaz, hozzátette, a kár, amely azt a nemzedéket éri majd, amely nem talál munkát, sok-sok évig eltart.
A New York-i polgármester megjegyzéseit rögtön éles támadások érték. A demokraták szócsövének is tartott Huffington Post hírblog keményen szétcincálta szavait, például amiért azok azt sugallják, az arab tavasz, a demokrácia megteremtése „rossz dolog”. Dan Collins cikkében úgy fogalmaz, Bloomberg stábjának több tagja, név nélkül ugyan, de megjegyezte, a polgármester a zavargás szót mindössze hatásos jelzőként használta.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.