Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

ANNO

Pethő Tibor
2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

66 éve
Tilos az orosz felirat
Vas Zoltán polgármester a következő rendeletet adta ki: A főkapitány felhívta a figyelmemet arra, hogy a nyílt árusítási üzletekben és a kirakatokban tömegesen láthatók orosz nyelvű feliratok, melyek közlik, hogy az üzlet tulajdonosa mindenfajta értéktárgyakat, ruhaneműt és egyéb használati tárgyakat vásárol. Nyilvánvaló, hogy ezek a feliratok az orosz katonáknak szólanak. Köztudomású, hogy a hazájuktól távol lévő katonáknak nem lehet saját tulajdonukat képező ruhanemű és értéktárgy a birtokukban, legalábbis nem olyan mennyiségben, mint aminek eladására a hirdetés buzdít. A hirdetés tehát azt a látszatot kelti, mintha egyesek feltételeznék, hogy az orosz katonák eladásra, illetve megvételre alkalmas tárgyakat bűnös úton szereznék meg. Minthogy ez a feltételezés igen hátrányos beállítottságban tüntetné fel a felszabadító orosz hadsereget, megtiltom, hogy az üzletekben és a kirakatokban bármilyen értéktárgy, ruhanemű stb. megvételére utaló orosz nyelvű hirdetéseket függesszenek ki, egyben elrendelem a meglévő ilyen feliratok azonnali eltávolítását.
1945. szeptember 20., csütörtök

43 éve
Rekord
Az élve eltemetés világrekordját megdöntötte Emma Smith 38 éves angol háziaszszony. Hatvanezer néző fizette meg az egyshillinges belépődíjat, hogy láthassa, amint Emma Smith 101 nap után visszatér a föld színére három méter mélyen elásott koporsójából. Ezzel a teljesítménnyel 40 nappal túlszárnyalta az ír Meaney eddigi rekordját.
1968. szeptember 19., csütörtök

A Magyar Nemzet korábbi számaiból válogatta: Pethő Tibor

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.