Az AB-nél keres jogorvoslatot a bankszövetség

2011. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bankoknak nincs más lehetőségük, mint az Alkotmánybírósághoz (AB) és az Európai Unió illetékes szerveihez fordulni, ha a kormány végrehajtja azt, amit a miniszterelnök tegnap bejelentett a devizahitelesek megsegítése ügyében – tette közzé Kovács Levente, a bankszövetség főtitkára. A bankok számára azért elfogadhatatlan a devizahitelek végtörlesztésének rögzített árfolyamon történő lehetősége, áll a dokumentumban, mert az jelentős pénzügyi, makrogazdasági és növekedési veszélyeket von maga után. Ugyanakkor a bankszövetség nyitott, hogy a bejelentés többi, a bankokat érintő javaslataival kapcsolatban tárgyalásokat folytasson a pénzügyi kormányzat képviselőjével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.