Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Az unió leültetné a palesztinokat

Munkatársunktól
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A palesztin–izraeli tárgyalások újbóli felvételét szorgalmazta Catherine Ashton, az EU külügyi főképviselője szombaton a palesztin elnök előző napi bejelentésére reagálva. „Az EU tudomásul veszi a palesztinok ENSZ-felvételi kérelmét, de úgy véli, hogy kiutat csak olyan konstruktív megoldás jelent, amely elvezethet a tárgyalások újrafelvételéhez” – közölte Ashton szóvivője, Maja Kocijancic. Benjamin Netanjahu tegnap kijelentette, megbukik a palesztinok kezdeményezése saját államuk ENSZ-tagságának elfogadtatására, mégpedig azért, mert mellőzi a tárgyalásokat a zsidó állammal. Az izraeli kormányfő azt is kiemelte, országa és az Egyesült Államok szorosan együttműködik, hogy meghiúsítsa a palesztin ENSZ-tagság elfogadását a Biztonsági Tanácsban (BT).
Rijád al-Malki közben tegnap a Palesztina Hangja rádiónak megerősítette, a teljes értékű tagságra vonatkozó felvételi kérelmüket előbb az ENSZ BT-nek nyújtják be. A palesztin külügyminiszter ugyanakkor megjegyezte, ha az Egyesült Államok megvétózza beadványukat, akkor még továbbra is több lehetőség közül választhatnak, felterjeszthetik kérelmüket az ENSZ közgyűlése elé is, ahol többségben vannak azok az államok, amelyek támogatnák a palesztinok ügyét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.