Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia

Beperelné Esztergom a Suzukit

Hírösszefoglaló
2011. 09. 26. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Esztergom önkormányzata 940 millió forintos keresetet indít a magyar Suzuki Zrt. ellen egy előszerződés után meghiúsult telekvásárlás miatt – írja a Szeretgom.hu. Az ügy még 2008-ra nyúlik vissza, amikor az autógyártó előszerződést kötött az önkormányzattal: vállalta, hogy zöldterületi mutatóinak javítására megvásárol egy telket az ipari parkban, ha a város a vételár jelentős részéből körforgalmat épít az üzemhez. A Suzuki azonban később elállt az adásvételtől azzal az indokkal, hogy az önkormányzat az előszerződésben foglalt kötelezettségeit csak részben teljesítette. A portál szerint a város a körforgalom 331 milliós költségét terhelné a cégre, illetve szeretné elérni, hogy szülessen meg az adásvételi szerződés. Tétényi Éva független polgármester az MTI-nek elmondta, nem ért egyet a per indításával. Mivel a képviselő-testületi határozat zárt ülésen született, nem kívánt többet mondani. A Suzuki kommunikációs vezetője, Ruska Viktória közölte, amíg nem tájékozódott körültekintően az ügyben, nem nyilatkozik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.