Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Csepel: még nem ismert az indíték

Csibra Tibor
2011. 09. 30. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kegyeleti okok miatt zárt tárgyaláson ismertette tegnap a Fővárosi Bíróság a 2009. januári csepeli kettős gyilkosság hangfelvételét, amely az ügy eddigi legfontosabb bizonyítéka. A dokumentum döntő lehet a bűncselekmény elsőrendű vádlottja, a vélt elkövető, Kun Tamás számára, akit aljas indokból, több emberen, előre kitervelten elkövetett emberöléssel vádolnak. Társa Deme Gábor, a csepeli önkormányzat MSZP-frakciójának egykori helyettes vezetője, illetve a pénzügyi bizottság volt tagja, ő bűnsegédként szerepel a vádiratban, számláján egyéb gazdasági bűncselekmények is vannak. Az említett hangfelvételről igazságügyi szakértő is nyilatkozott Németh Nándor büntetőtanácsa előtt, a dokumentum szerint csak Deme és Kun, valamint a két áldozat volt a gyilkosságok helyszínén annak elkövetésekor. Kun Tamás a felvétel ellenére tagadta, hogy ő lenne az elkövető, és kitartott állítása mellett, hogy egy ismeretlen tettes ölte meg a két tanárt az iskolában.
Ismert, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában 2009. január 7-én meggyilkolták az intézményvezetőt, a szintén az MSZP-ben politizáló Takács Józsefet és egy vele lévő tanárt, Papp Lászlót. Az iskolát felügyelő alapítvány vezetése – csalásai miatt – nem sokkal korábban eltávolította posztjáról az addigi igazgatót, Deme Gábort, vele együtt távozott az intézményben biztonsági őrként dolgozó Kun Tamás.
Deme találkozót kért Takácstól, hogy elrendezhessék vitás ügyeiket, a vádlott magával vitte Kunt is. Takács József Papp Lászlót kérte meg, hogy hallgassa meg az egyeztetést, utóbbi zsebében egy diktafon működött, amely megörökítette a gyilkosságok hangjait.
A negyedórás felvétel egy jó hangulatú beszélgetéssel kezdődik, Papp főképp Demét, Kun Tamás inkább Takácsot tartja szóval. Deméék arról társalognak, hogy a vádlott mikor adja vissza az iskolától kapott laptopjait, amelyek egyikén az alapítvány könyvelése is volt. Kun Tamás a saját, de az intézményben tartott számítógépét szeretné visszakapni, Takács azt ajánlja neki, hogy másnap menjen vissza azért. Kun egyre ingerültebb, majd lelövi Takács Józsefet. Papp az életéért könyörög, és keresztnevén nevezi az őrt, de az rövid szóváltás után vele is végez. Deme hangját nem hallani a gyilkosságok alatt, utána viszont ő figyelmezteti Kunt, hogy az iskola kamerái felvették a történteket, majd együtt törnek be a szerverszobába, ahonnan Deme azóta is ismeretlen helyre vitte a filmeket tartalmazó számítógépet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.