Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Edzői őrségváltás elhalasztva

A Man. City váratlan pontvesztésével már csak a címvédő Man. United százszázalékos az angol labdarúgó Premier League-ben, miután tegnap magabiztosan felülmúlta a Chelsea-t. Ezzel a derbivel ellentétben az olasz Serie A Internazionale–Roma rangadója csalódást okozott. A Barcelona nyolcat „számolt” az Osasunára.

Munkatársunktól
2011. 09. 28. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vérbeli rangadóval zárult az angol Premier League 5. fordulója, a címvédő Manchester United a Chelsea-t fogadta. A szigetországi médiumok generációs szakadékot húztak a két fél kispadja közé, mondván, Sir Alex Ferguson 69, londoni edzőkollégája, André Villas-Boas pedig 33 éves. Érik-e már az őrségváltás? A tegnapi derbi alapján nem. Bár a Chelsea-nek is akadt lehetősége – Torres passza után Ramires nem a hálóba, hanem a fekvő De Ghea kapusba lőtt –, a gólokat a hazaiak szerezték. Egy bal oldali szabadrúgás után Smalling bólintott a léc alá, aztán Nani bombázott a jobb felső sarokba, majd egy elé pattantó labdát Rooney továbbított a hosszú alsóba (ötödik idei meccsén 9. gólját szerezve). Szünet után Torres azonnal szépített, Rooney pedig kihagyott egy 11-est, végül maradt a 3-1, bár még akadtak lehetőségek mindkét oldalon. Az MU sorozatban a 18. hazai bajnokiját nyerte, beállítva az 1904–05-ös klubcsúcsot.
Városi riválisa, a Manchester City Fulham elleni pontvesztése után (pedig Agüero duplája már 2-0-t ért) a gárda immár pontelőnnyel és százszázalékos mérleggel vezeti a tabellát. A Tottenham (Adebayor triplájával) kiütötte a gólok helyett Adam és Skrtel révén piros lapokat gyűjtögető Liverpoolt. Tovább tart az Arsenal veszszőfutása, ezúttal a Blackburn verte meg a londoni Ágyúsokat. Ha most nem kötnek útilaput Arsene Wenger menedzser talpára, akkor soha. Az első osztály magyarjai ezúttal nem kaptak lehetőséget.
Premier League, 5. forduló: Manchester United–Chelsea 3-1, Sunderland–Stoke 4-0, Fulham– Manchester City 2-2, Tottenham– Liverpool 4-0, Blackburn–Arsenal 4-3, Aston Villa–Newcastle 1-1, Bolton–Norwich 1-2, Everton– Wigan 3-1, Swansea–West Bromwich 3-0, Wolverhampton–QPR 0-3. Az élcsoport: 1. MU 15 pont, 2. Man. City 13, 3. Chelsea 10.
Németországban a küzdelem hevét a rengeteg kiállítás jelezte. A címvédő Dortmund a hajrában vérzett el Hannoverben, továbbra is tart az Augsburg és a Hamburg nyeretlenségi sorozata, de legalább az újonc pontot szerzett. Hajnal Tamás a 63. percben állt be a Freiburgban még pénteken nyerő Stuttgartba, Stieber Zoltán egy félidőt kapott a végül vesztes Mainzban. A Bayern München sikerrel járt Gelsenkirchenben, így visszaállt a tabella élére.
Bundesliga, 6. forduló: Hannover–Dortmund 2-1, Schalke– Bayern München 0-2, Kaiserslautern–Mainz 3-1, Hamburg–Mönchengladbach 0-1, Leverkusen– Köln 1-4, Nürnberg–Bremen 1-1, Hoffenheim–Wolfsburg 3-1, Hertha–Augsburg 2-2, Freiburg– Stuttgart 1-2. Az élcsoport: 1. Bayern M. 15, 2. Bremen 13 (12-6), 3. Mönchengladbach 13 (8-3).
Itáliában előzetesen nagy derbire volt kilátás a Roma milánói vendégjátékán, de végül sem a fővárosiak, sem az Inter játékosai nem találtak be, így mindkét gárda egy ponttal szerénykedik. A Juventus, a Cagliari és az Udinese viszont második meccsét is megnyerte (a Serie A 1. fordulója a játékossztrájk miatt elmaradt).
Serie A, 3. forduló: Atalanta– Palermo 1-0, Bologna–Lecce 0-2, Catania–Cesena 1-0, Lazio–Genoa 1-2, Parma–Chievo 2-1, Siena– Juventus 0-1, Udinese–Fiorentina 2-0, Internazionale–Roma 0-0, Cagliari–Novara 2-1, Napoli–Milan – lapzárta után. Az élcsoport: 1. Juventus 6 (5-1), 2. Udinese 6 (4-0), 3. Cagliari 6 (4-2).
Spanyolországban a Barcelona Messi triplájának és David Villa duplájának is köszönhetően 8-0-ra „megalázta” az Osasunát, amelyből – jegyezhetjük kissé rosszmájúan – hiányzott a könynyű szívvel elengedett Vadócz. Gijóni sikerének köszönhetően a Valencia három találkozó után százszázalékos, lapzártánk után a Real Madrid és/vagy a Betis csatlakozhatott hozzá.
Primera División, 3. forduló: Gijón–Valencia 0-1, Granada–Villarreal 1-0, Mallorca–Málaga 0-1, Barcelona–Osasuna 8-0, Sevilla– Real Sociedad 1-0, Getafe–Rayo Vallecano 0-1, Zaragoza–Espanyol 2-1, Atlético Madrid–Santander 4-0, Levante–Real Madrid és Bilbao–Betis lapzárta után. Az élcsoport: 1. Valencia 9, 2. Barcelona 7 (15-2), 3. Sevilla 7 (5-3).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.